Upplever Du att din hund har oönskade beteenden eller rädslor?
 
Alla kan få problem med oönskade beteenden och det är inget ovanligt och inget att skämmas för. Men iom att Du läser denna sida har Du tagit första steget mot hjälp!

Vissa beteenden är mer komplexa än andra, tex utfall mot andra hundar eller människor, ensamhetsproblematik, aggressioner och olika former av rädslor som för ljud, vissa miljöer, människor osv. I de här fallen bör man börja med en utredning av problemet för att försöka förstå varför hunden beter sig som den gör.
Att förändra ett beteende handlar om att förstå varför beteendet uppstår och lösa det på ett bra sätt, det handlar om att träna långsiktigt och är mycket beroende av Din tid, förutsättning och engagemang. Övrig familj är också viktig i det arbetet.  Det är Ni tillsammans som gör arbetet, jag är med som stöd, hjälp och coachar i min roll som BeteendeCoach/Hundpsykolog.

Andra rädslor tex kloklippning och övrig kroppsvård kräver kanske inte en utredning men där kan jag hjälpa till med träningsprogram för att komma över den rädslan!

Jag arbetar med positiv förstärkning i träningen av hundar, dvs vi belönar det beteende vi vill ha och bortser från de vi inte vill ha.
 

Beteendecoachning: Enstaka tillfälle
Vi träffas ca 1-1,5 timme och pratar om det Ni vill ha hjälp med. Efteråt får Ni ett Individuellt tränings- och aktiveringsprogram. Vi följer upp via mail/samtal.
Kostnad: 800 kr, ytterligare träffar 500 kr per timme + ev reseersättning 35 kr per påbörjad mil.
 
Beteendecoachning: 2 träffar + uppföljningssamtal/mail
Vi träffas 1-1,5 timme och gör tillsammans en grundlig utredning av det oönskade beteendet. I utredningen ingår:
Ø  Analys av varför hunden gör som den gör och vad det är som utlöser det oönskade beteendet.
Ø  Kartläggning av stressfaktorer.
Ø  Analys för att ta reda på om hunden kanske lider av någon sjukdom.
Ø  Analys för att titta på kontakten mellan dig och din hund, kanske du omedvetet förstärker hundens oönskade beteende.
Efter vår första träff får ni ett Individuellt tränings- och aktiveringsprogram som vi sedan följer upp, genom samtal eller mail och ett möte till för utvärdering och avslutning. Vi kan också träffas flera gånger beroende på hur vi bestämmer.
Kostnad:  1500 kr, ytterligare träffar 500 kr per timme + ev reseersättning 35 kr per påbörjad mil.

Vi kan också följa upp/fortsätta genom ytterligare samtal/distancoachning.
Kostnad: 30 min =300 kronor