Nyfiken på - friskvård för hund
Startar upp vid efterfrågan!
Ibland vill man ju prova på nya saker men kanske inte gå en hel kurs med en gång, då är det är kursen för dig!
Vi  träffas 4 ggr,  i trakten av Söderköping/Valdemarsvik och varje gång ägnas åt ett nytt område. Balansboll, Styrketräning, Dogparkour, Doga/Massage/Streching. 
Minimum deltagare 4 st max 6 st. 
Kostnad 1500 kr 

Självkännedom-Självförtroende-Mod 
Startar upp vid efterfrågan! 

Det här är en kurs som passar alla hundar i alla åldrar men kanske främst till hunden som har lite dåligt självförtroende för att hjälpa den att gå från försiktig general till att bli både säker och stabil.

Självkänsla: Vara trygg i den man är
Självförtroende: Vara duktig på det man gör
Mod: Våga göra saker

 Perfekt också för valpen/unghunden för att bygga självkänsla/självförtroende för framtiden.
Vi jobbar med både teori för matte/husse men mest med övningar tillsammans med hunden och som kan göras både hemma och ute utan några som helst krav förutom att ha roligt tillsammans!
Före kursstart kommer jag stämma av med er om det finns några särskilda områden att jobba med och göra viss individanpassning men grunden blir samma för alla!
Vi träffas 4 ggr med 2 veckors mellanrum, 1 i Söderköping/Valdemarsvik med omnejd. Exakt plats meddelas senare! Minimum deltagare 4 st max 6 st. Kostnad 1500 kr.
  

Friskvård arbetande hund
Har du en hund som arbetar (lydnad, apportering, spårning, vallning m.m.) så jobbar ni säkert med just de övningarna relativt ofta!
Hundens hjärna och muskler är ”lata” så tillvida att de muskler som inte används ofta kommer inte att tränas utan blir vilande, fram till den stund de behövs och då är risken stor för skador.
Det som är positivt är att de här musklerna i rygg, nacke, bröst, bogar, skuldror, bålen m.m. går att träna med enkla, korta och roliga övningar! 
För att kunna tillgodogöra sig alla övningar bör hunden vara minst 1 år men man kan vara med med yngre hundar också men då mest för att se och lära inför framtiden!
I den här kursen kommer vi bl a att prova på Balansboll, styrketräning, hinderbana, massage och enklare streching, prata om kroppskännedom, balans och styrka.

Vi träffas 4 ggr  och kommer att vara i trakterna runt Söderköping/Gusum/Valdemarsvik.
Exakt plats meddelas senare! Minimum deltagare 4 st max 6 st. Kostnad 1500 kr. 
Intresseanmälan till gransporten_hundojakt@telia.com 

Friskvård jakthund – 1 träff
 
Det är naturligtvis viktigt med motionsträning (cykling, simning, löpning) för en god kondition men det är minst lika viktigt att tänka på hundens övriga muskler som man inte når genom traditionell konditionsträning.
Hundens hjärna och muskler är ”lata” så tillvida att de muskler som inte används i den dagliga rörelsen kommer inte att tränas utan blir vilande, fram till den stund de behövs och då är risken stor för skador.
Tex när hunden springer över ett blött berg, kanske täckt med mossa och ett ben halkar iväg. Då är det de små otränade musklerna som hjälper till att få tillbaka benet på plats. Vi har nog alla halkat tex på en isfläck och känt att det dragit/smärtat i muskler och fått ont ett tag efter.
Det som är positivt är att de här musklerna i rygg, nacke, bröst, bogar, skuldror, bålen m.m. går att träna med enkla, korta och roliga övningar! Det krävs inte några särskilda redskap, man kan träna inne/ute/hemma/i skogen/i stadsmiljö och det som behövs är runt 15-20 min 2 ggr i veckan.
Genom de här övningarna stärker du också bandet och samarbetet mellan dig och din hund, finns det en lillmatte/lillhusse i familjen så kan de träna hunden också! Naturligtvis beroende på deras ålder och under överinseende av en vuxen till att börja med!
Om det finns intresse så tänkte jag ordna en träff (kväll eller helg) ca 2 timmar då vi går igenom lite om detta och provar på olika övningar. Ni får med material för att kunna träna vidare hemma!
Plats och dag bestäms senare. Minimum deltagare 4 st! Kostnad 800 kr!
Intresseanmälan till gransporten_hundojakt@telia.com