Oxhjärtagodis
2 ägg
ca 3 dl vatten
2-3 dl malet oxhjärta (eller lever/nötfärs)
Ca 5 dl glutenfritt mjöl
Vispa ihop allting så att det blir en lite tjockare smet.
Bred ut i valfri silikonform alt på bakplåtspapper.
Grädda i ugn, varmluftsugn 200 grader i ca 10-12 min.
Här får man ha koll, alla ugnar är olika. Smeten ska vara torr rakt igenom.
Om på bakplåtspapper låt svalna lite och klipp med sax i remsor och sen i småbitar.
Om silikonform, låt svalna och ta sedan loss.
Förvaras varmt och torrt!
Banangodis
1 st väl mogen banan
1,5 dl potatismjöl
1 dl havregryn
1 msk jordnötssmör
ev en skvätt vatten
Sätt ugnen på 200 grader, mosa bananen i en bunke. Blanda i potatismjöl och havregryn. Tillsätt jordnötssmöret och häll i en lite skvätt vatten vid behov för att få en j ämn smet.
Bred ut blandningen i en form och grädda i ca 15 min eller tills bitarna är gyllenbruna.
Förvara torrt och svalt.