Styrka och Rörelse

Med fysträning menas våra fem fysiska grundegenskaper det vill säga styrka, snabbhet, uthållighet, koordination och rörlighet.
Fysträning behövs för att nå högre prestationer samt som skadeförebyggande träning tex för jakthundar och andra hundar som arbetar hårt, men också hos andra hundar för att just förebygga skador. Att angripa en rörelse från flera håll och i olika miljöer ger  hunden fler möjligheter att parera ett snedtramp och förebygga en sträckning eller annan skada.

En fördel är att den här träningen är jätterolig både för hund och förare!

Vad som många glömmer är att fysik och mental ork är starkt kopplade till varandra. Har hunden svårt att orka ett lydnadsprogram eller om den inte orkar med ett löppass så kanske den saknar fysik och/eller den mentala uthålligheten.  

Som i allt man gör bör man tänka på en helhet när man tränar en hund, där varje del är lika viktig. Mängden träning inom de olika delarna kan variera, men det är viktigt att alla delar får sin plats.  Därför är det viktigt att få med alla delar i sin träning. På lång sikt är varierande träning viktig för motivationen, inlärningseffekten och träningseffekten. 

Uthållighet – musklers förmåga att arbeta under tid
Koordination – rörelser i förhållande
Snabbhet – acceleration
Rörlighet – förmågan i lederna
Styrka – musklernas kraftförmåga

Hos mig kan du få hjälp att träna din hunds:  
Styrka, koordination och rörlighet

Priser:
Enskild träning med instruktör 60 min=500 kr
Vid samtidig bokning av flera gånger 60 min=450 kr
Träningen sker i min lokal i Börrum om inte annat överenskommes!

Kurser
se Kurser på gång