Varför träna balansboll?


Balansbollsträning ger förbättrad kroppshållning, bålstyrka, stabilare leder, starkare muskler och bättre kroppskontroll.

Hunden blir bättre på att använda sin kropp, får en bättre koordination och snabbare reflexer.

Träningen minskar risken för skada och ökar prestationsnivån inom de flesta hundsporter och i vardagen.
Med balansboll kan vi göra så mycket med små medel och det finns många fördelar med att träna balansbollen! Det är enkelt och roligt och samtidigt effektivt.

Med det lagom ostabila underlaget vi får tack vare bollarna kommer vi även åt hundens lednära muskulatur och kan aktivera den på ett sätt vi inte kan annars och därigenom får vi mer stabila leder.
Utöver dessa fysiska fördelar så påverkar träningen även hunden psykiskt genom att det är självförtroendehöjande. Balans och kroppskontroll är otroligt viktigt för hundens självförtroende.  Att träna balans bygger både hundens mod och styrka.
Det som gör träning med balansboll unik är att man tränar på ett instabilt underlag. Hunden måste hela tiden jobba för att stabilisera de olika rörelserna. Detta gör att träningen mer liknar den belastningen hunden utsätts för till vardags. När den exempelvis rör sig i skog och mark, hoppar över ett hinder, gräver i trädgården eller vallar får så är hunden i mycket hög grad beroende av kroppens stabiliserande system bl.a. i ryggmuskler, leder och knän.

Priser:
Enskild träning med instruktör 60 min=500 kr
Vid samtidig bokning av flera gånger 60 min=450 kr
Träningen sker i min lokal i Börrum om inte annat överenskommes!