Min första hund skaffade jag 1989, det var en goldentik vid namn Penny. En omplaceringshund som jag jobbade med och senare tävlade i bruksspår med.
Efter det har jag i princip haft hund hela tiden och olika raser har passerat i mitt liv. Förutom golden har jag haft labrador, bordercollie/collie, dansk-svensk gårdshund, engelsk cockerspaniel, amerikansk cockerspaniel, några blandraser och numera då jaktlabbe och wachtel/gråhund.

Jag har på olika sätt varit aktiv med alla mina hundar, bruks, lydnad, eftersök och jakt. Har varit instruktör på brukshundsklubben och även i viltspår utan att ha formell kompetens.  

För några år sedan vaknade intresset hos mig att vidareutbilda mig/få formell kompetens och jag började läsa olika kurser. Vad finns att läsa om på fliken Mina utbildningar!

Mitt yrkesliv har jag ägnat åt Järnväg och där gått jobbat med olika saker:
- Utbildare/Lärare
- Examinator
- Förvaltare
- Projektledare m.m

Jag tog jägarexamen 2008, började jaga mer på allvar ca 2010 och ägnar ett antal timmar per år på skjutbanan. Är sedan några år tillbaka utbildad jaktledare och i  år har jag gått utbildning till provledare för jägarexamen och är aktiv inom JRF, Toverumsbanan i Valdemarsvik.. 

Jag jagar i ett litet jaktlag på 4 personer, alla kvinnor och vi har en mindre jaktmark med älg, hjort, rådjur, vildsvin m.m.

Som instruktör är jag mest inriktad på vardagslydnad och att få ett fungerande liv tillsammans med din hund, oavsett vad ni tänker utöva för samarbete. Vill du/ni träna tävlingsinriktat är jag inte rätt person!

Jag jobbar med individanpassad träning, dvs utifrån vad du har för hund i ditt koppel och hur du är som person! Både du och din hund ska känna er trygga, glada och samarbeta!
 
Vi kan träna  i olika miljöer, både utomhus och inomhus, tillsammans med andra eller enskilt.
Jag för en träningsdagbok för varje ekipage och vi går tillsammans igenom vad som hänt, positivt och negativt och hittar gemensamt en väg framåt!